De omgeving verkennen

Stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en ga op verkenning in onze mooie omgeving.

Er is van alles te beleven, zoals de grootste zandverstuiving van West Europa, de Stroese heidevelden met zijn schapen, Park de Hoge Veluwe en het leefgebied (rondom radio Kootwijk) van de Wisent.

Een uitgebreid netwerk van knooppunten wijst jullie op de fiets de weg langs de mooiste plekken.

Loop ook eens een klompenpad. Een klein klompje aan een paal wijst jullie de weg, door de weilanden, bossen en over kleine zandpaadjes.

 

Dagje weg 

Breng eens een bezoek aan de boerderij uit de IJzertijd en zijn Celtic Fields in Wekerom, het kleinste stadje Staverden met zijn witte pauwen of bezoek de voormalige zendmast in Radio Kootwijk.

In de oude binnenstad van Amersfoort vind je naast leuke winkeltjes ook tal van mooie oude gebouwen. Een rondvaart over de grachten is ook zeker de moeite waard.

Ook het openluchtmuseum in Arnhem, paleis het Loo in Apeldoorn en het pluimveemuseum liggen dichtbij.

 

Op www.visitveluwe.nl,  www.wisentopdeveluwe.nl,  www.gobarneveld.nl, en www.bezoek-ede.nl  is nog veel meer informatie te vinden. 

 

Uit eten en meer

Na een voldane dag in onze omgeving, is het tijd om heerlijk uit te rusten of een hapje te eten.

 

In de kleine dorpjes zijn vaak leuke restaurantjes te vinden, zoals "Het Hilletje" in Kootwijk,  "De Landing"  in Stroe of ''Halte Assel'' in Hoog Soeren. Dichtbij het middelpunt van Nederland in de bossen van Lunteren ligt restaurant "de Lunterse Boer". Of haal een ijsje bij ''IJs van Co'', het lekkerste ijs van de Veluwe.

 

Sauna Bussloo in Apeldoorn, sauna de Veluwe in Putten zijn ook zeker een bezoekje waard.

Deze mooie plek willen wij graag met anderen delen. Wees welkom en kom tot rust. Wim en Jolanda vd Broek